maanantai 16. maaliskuuta 2015

Kalaw

Aamiaisen jälkeen matka kohti Kalaw'ta alkoi paitsi tankilla, myös Mandalayn pääväyliä seuraillen. Ruuhkaiset kaupunkiväylät muuttuivat vähitellen burmalaisksi päätieksi eli vaihtelevaksi. Saatuamme hiukan etäisyyttä Mandalayihin käännyimme pienemmälle tielle vuoristoon. Mutkia ja nousua riitti sään samalla viilentyessä.
Olimme hyvässä vauhdissa ja suorastaan etuajassa. Zach keksi tehdä pienen lisälenkin. Lenkiltä löytyi pienten munkkien konfirmaatiotilaisuus, johon meidät kutsuttiin mukaan. Me valokuvasimme heitä ja vieraat kuvasivat meitä. Etenkin Kirsi oli suosittu malli.
Zach keksi vielä pienemmän lisälenkin, joka kuitenkin osoittautui umpikujaksi ja teimmekin kaikenlaisia u-käännöksiä kapeassa ja kuoppaisessa hiekkamäessä.
Pian olimma taas päätiellä ja poikkesimme vielä kukkulalle, jonka päälle ja rinteille on pystytetty monenmoista Buddhaa ja pagodaa.
Lopulta saavuimme tuttuun herttaiseen majapaikkaan Kalaw'ssa. Söimme illallisen tutussa suositussa ravintolassa ja toisin kuin puolitoista vuotta sitten, nyt ei satanut, vaan oli kuivaa. Ruokia säestivät pullot burmalaista punaviiniä.
Ilta jatkui majapaikan terassilla paikallisia viskejä maistellen. Jotkut tyytyivät olueen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti